понеделник, април 03, 2006

Още за това какво мога да сътворя от Joomla/Mambo CMS


Вчера завърших с един пример на сайт, който съм създал на база безплатната CMS Joomla. Това е проект, над който работят много талантливи хора от цял свят. Реализиран е на PHP и използва MySQL база от данни.


Преди да посмея да предложа на мои клиенти проект на база тази система си поиграх доста да разуча модулите и и да събера най-доброто, което са създали за нея по света. Не всичко работи от предлаганите неща. Някои пък неща не работят добре на кирилица и т.н.
Затова докато усвоявах системата си направих един сайт, който да служи за оптимална организация на свободното време на посетителите му.
Сайтът се намира на този адрес, и изглежда така:


Докато разучавах Мамбо те, както българите взеха, че се разделиха. Част от екипа създаде Joomla. Друга част остана и наскоро пусна бета на нова версия. Та, затова трябваше да започна да тествам как работи и Joomla. Реших да си направя свой сайт, в който да предлагам тези си знания, които съм натрупал в продължение на над четвърт век интензивна работа с компютри и хора. Сайтът кръстих съветите на чичо Данчо. Готов е и започвам да го пълня с информация. Ще се радвам да го посетите и да се включите в екипите за взаимопомощ. Към сайта можете да преминете натискайки тук. А самият сайт изглежда ето така:
За да се възползвате от съветите и да ги коментирате или да давате и Ваши съвети е необходимо да се регистрирате. Сайтът е пример за електронен вестник. Ако решите, че показаните неща внушават доверие - на Ваше разположение съм.